Juridisch Advies

Ik help jou bij het voorkomen en oplossen van conflicten!

Ben je zakelijk – of privé – al in een conflict of procedure beland, wacht dan niet te lang maar ga actief op zoek naar een constructieve oplossing. Ik help je bij het vinden en creëren van een oplossing door advies te geven of te bemiddelen tussen partijen. Ik kijk wat de mogelijkheden zijn en welke (juridische) vervolgstappen je kunt nemen.

Juridisch Advies

Iedereen heeft weleens een jurist nodig..

Bij onderhandelingen, het aangaan van overeenkomsten, vergunningsprocedures en aan- en verkopen kunnen (langdurige) conflicten en geschillen ontstaan, zowel bij particulieren als op zakelijk gebied.

Om conflicten te voorkomen, ondersteun ik je graag met juridisch advies of met het ‘vertalen’, opstellen of schrijven van juridische documenten als contracten en overeenkomsten. In begrijpelijke taal leg ik uit wat je rechten en plichten zijn die voortvloeien uit de wet- en regelgeving.

 

In deze situaties kan ik je bijvoorbeeld begeleiden:

documenten checken jurist

Heb je een andere baan of ben je ontslagen?

In een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst ontslag) is omschreven of je recht hebt op een WW-uitkering, de hoogte van de ontslagvergoeding, etc.

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen van je werkgever, kijk dan goed of deze correct is, zo niet doe dan een tegenvoorstel.

Wist je dat in de meeste gevallen de kosten voor een juridisch adviseur vergoed worden?

Ik ben er voor particulieren, ondernemers en overheidsorganisaties die op zoek zijn naar creatieve oplossingen om conflicten te voorkomen zodat deze niet (verder) escaleren.

Wil jij een woning kopen?

Heb je een woning gekocht of verkocht en zijn er verborgen gebreken ontdekt? Of heb je een woning gekocht, maar door persoonlijke omstandigheden wil je de woning weer kwijt?

Hierin kan ik je adviseren en uitleggen wat je rechten en plichten zijn. Ook bij de aankoop van een kavel of het uitbouwen van je huidige woning adviseer ik je graag, bijvoorbeeld bij het beoordelen van (gewijzigde) bestemmingsplannen, het opstellen van contracten en het volgen van procedures.
Bij het begeleiden van aan- en verkooptrajecten werk ik bijna dagelijks met makelaars, hypotheekadviseurs, notarissen, advocatenbureaus, deurwaarders, taxateurs, etc.

Woning kopen juridisch advies

Ben jij startende of groeiende ondernemer?

Ben je startende ondernemer en wil je advies over de rechtsvorm, contracten en algemene voorwaarden van je onderneming. Of wil je de rechtsvorm wijzigen. Ook hierin kan ik je adviseren en begeleiden.

Als ondernemer heb je met diverse partijen te maken, zoals leveranciers, klanten en personeel. Over het algemeen is duidelijk wat je van elkaar mag verwachten, maar toch is het verstandig om verwachtingen en afspraken vast te leggen in algemene voorwaarden en een (samenwerkings) overeenkomst.

Ik kan je hierbij helpen door de inhoud van een overeenkomst te beoordelen. Zo voorkom je dat afspraken (achteraf) toch niet de gewenste duidelijkheid bieden of voor meerdere uitleg vatbaar zijn én je weet zeker dat alle essentiële punten in de overeenkomst zijn opgenomen.

Als je plannen hebt om je bedrijf uit te breiden, een stuk grond koopt van een projectontwikkelaar of de gemeente, of een vergunning aanvraagt voor de bouw van een bedrijfspand – en/of woning dan krijg je als ondernemer bij veel plannen te maken met gemeente en/of provincie. De overheid is gehouden aan beleid, wet- en regelgeving. Daarnaast spelen politieke standpunten een rol.

Wil je meer weten over het afsluiten van overeenkomsten of wil je een overeenkomst ter beoordeling aan mij voorleggen? Neem dan gerust contact met me op.

Wat anderen zeggen

Simone heeft me goed geholpen met de vragen die ik had met betrekking tot een aannemersovereenkomst. Ze heeft kennis en reageert snel en vakkundig. Ze weet waar ze het over heeft. We weten waar we moeten zijn mochten we nog een jurist nodig hebben.

~ Folkert

Open,eerlijk en betrouwbaar. Simone denkt graag met je mee, en geeft je advies waar je wat aan zou kunnen hebben.

~ Leonie

Zij heeft kennis en ervaring van regels en wetten waarmee zij mij als ondernemers enorm heeft geholpen. Zij heeft mij geadviseerd hoe ik conflicten kan voorkomen en hoe ik de juiste stappen voor mijn bedrijf kan zetten.

~ Karin

Hoe werk ik?

Kennismaken & offerte

Na het oriënterend gesprek ontvang je van mij een offerte. Na goedkeuring van de offerte ga ik voor je aan de slag!

Conceptversie

Heb jij een advies, tekst of overeenkomst nodig? Dan stuur ik je binnen 7 dagen eerst een concept versie.

Definitieve versie

Wil je nog iets anders hebben of iets aanpassen? Geen probleem dat zit bij het pakkettarief in. Daarna ontvang je van mij een definitieve versie.

Heb jij hulp nodig of wil je met een gerust hart zaken doen?

Laat je gegevens achter dan stuur ik je meer informatie over betrouwbaar en betaalbaar juridisch advies.

Gelijk een geschil of overeenkomst aan mij voorleggen? Plan direct een videocall in (€75,- voor 30 minuten).