‘Met de pumps in de modder’

IMG_0329nadine de ruiter fotografie

Kennis, ervaring en een professionele houding als jurist gecombineerd met de no-nonsens mentaliteit en klare taal van het platteland.

Het landelijke leven is mijn passie. Opgegroeid op een boerderij in Steggerda genoot ik van de ruimte, rust en mensen om mij heen. Inmiddels woon ik in Vledder waar ik na een grondige verbouwing ‘ons thuis’ heb gecreëerd door een landelijke stijl te combineren met stoere materialen. Voor mij is iedere zaak uniek en mijn toegevoegde waarde ligt in de empathie die ik voel voor mijn klanten bij het begeleiden en adviseren van hun persoonlijke zaak.

Na mijn studie Management, Economie en Recht behaalde ik in 2010 mijn master Nederlands recht aan de faculteit voor Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen (specialisatie Privaatrecht, profiel Personen- en Familierecht). Sinds 2016 heb ik de opleiding gevolgd tot gecertificeerd registermediator en heb mij daarnaast gespecialiseerd in ‘Arbeidsmediation in het kader van re-integratie of herstel arbeidsrelatie’.

Sinds de oprichting van mijn adviesbureau LILAR heb ik als privaatrecht jurist en vastgoedadviseur veel aan- en verkoopprocessen begeleid. Tijdens deze aan- en verkopen merkte ik dat mensen het belang van een juist gestyleerde woning onderschatten. Dat was het moment om mijn kennis en ervaring te combineren met mijn creativiteit én interesse voor interieur en styling: ik volgde een opleiding bij House of KIKI en ben sinds 2019 gecertificeerd vastgoedstyliste en verkoopcoach.

Vanuit LILAR ben ik werkzaam als (juridisch) adviseur en projectleider voor verschillende gemeenten en provincies in Noord-Nederland. Daarnaast geef ik advies aan ondernemers en particulieren bij (juridische) vraagstukken. Ik ben gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van geschillen en bemiddeling bij conflicten.

Simone Hornstra jurist

Mevr. Mr. S. (Simone) Hornstra

Lees in het magazine InWesterveld een artikel over mijn werkwijze en drijfveren. Lees het hier.