Life is like a rodeo
LILAR mijn juridisch advies bureau waarbij ik je help om weer in dat zadel te komen en jouw doel te bereiken. Lees hoe het begon.

That’s were it all started!

Je kent het wel, zo’n nacht dat je de slaap niet kunt vatten. Zappen en er achter komen dat er echt niks op tv is. En toen kwam ik terecht bij een grote stoere Cowboy uit Texas tijdens een interview op Discovery Channel. Hij sprak over een levensles en die ene zin ben ik sinds die nacht in 2010 niet meer vergeten: ‘Life is like a rodeo’.

When you fall off that horse you get back up. Try again, you’re not a quitter! Don’t be affraid, ride and make it to the bell.

Zo beschreef hij het leven als een rodeo. Vooruit gaan, vallen, terug in dat zadel, opnieuw proberen.. en doorgaan tot het einde! Vier je succes en herhaal het proces. Ik dacht terug aan mijn studietijd rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Vallen, opstaan en doorgaan. Ik dacht terug aan een filmpje waarop ik acht jaar was en fietste. Ineens het geluid van mijn val achter de boerderij. Daarna weer opstaan en doorgaan, zelfs verder gaan met het liedje dat ik aan het zingen was.

En ik dacht vooruit! Life is like a rodeo, daar moest ik iets mee doen. Door de eerste letters te gebruiken ontstond op dat moment mijn bedrijfsnaam LILAR. Ik liet de domeinnaam meteen een paar dagen later registreren, de KVK inschrijving volgende een jaar later en zo startte ik op 28 juni 2011 met mijn eigen onderneming.

LILAR mijn juridisch advies bureau waarbij ik je help om weer in dat zadel te komen en jouw doel te bereiken. Door naar je te luisteren en te adviseren welke stappen je kunt en moet nemen. Ik geef je tips om te voorkomen dat je valt of in een ongemakkelijke situatie terecht komt. Als het nodig is volgt een bemiddelingstraject of start de juridische procedure, met een persoonlijke aanpak waar het kan en een zakelijke aanpak als het moet.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat een jurist veel conflicten krijgt voorgelegd als het al geëscaleerd is. In sommige gevallen is dat niet nodig. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in conflictbemiddeling/mediation omdat de juiste bemiddeling verdere escalatie kan voorkomen. Je kunt hierbij denken aan een re-integratie of ontslagtrajecten waar communicatie en het vastleggen van afspraken van groot belang is voor de werkgever, de werknemer en zijn positie in de  arbeidsmarkt.

Het opdoen van kennis en ervaring, de ontwikkeling van mijn onderneming en van mijzelf als ondernemer het had en heeft te maken met vallen, opstaan, klimmen en doorgaan tot het doel bereikt is, tot de bel gaat en je het succes kunt vieren.. it’s like a rodeo!

Simone Hornstra Lilar Mediator

Ik ben Simone Hornstra, jurist en mediator. Ik help je met creatieve oplossingen conflicten te voorkomen, zodat deze niet (verder) escaleren.

Heb jij hulp nodig of wil je met een gerust hart zaken doen?

Laat je gegevens achter dan stuur ik je meer informatie over betrouwbare en betaalbare mediation.

Gelijk een conflict aan mij voorleggen? Plan direct een videocall in (€45,- voor 30 minuten).