Bemiddeling – (Legal) Mediation

Ik help jou met het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict

Bemiddeling of (legal) mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict onder begeleiding van een mediator. Jij hebt een eerste stap gemaakt in je zoektocht naar een oplossing door de informatie op mijn website te lezen!

mediator inhuren Vledder Drenthe

Conflicten komen overal voor..

Denk aan conflicten binnen en tussen bedrijven of tussen bedrijven en de overheid. Je kunt mij inschakelen als mediator:

 • om een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer (of werknemers onderling) uit de weg te helpen,
 • bij een verstoorde samenwerkingsrelatie,
 • om een bedrijfsovername te regelen,
 • om een geschil met de overheid op te lossen.

Een mediator is onafhankelijk en onpartijdig!

 

Waar heb je hulp bij nodig?

Arbeidsmediator inhuren

Arbeidsmediation

Misverstanden en miscommunicatie liggen vaak ten grondslag aan een verstoorde arbeidsverhouding of -conflict op de werkvloer.

Een arbeidsconflict zorgt voor veel spanning en stress en kan uiteindelijk tot ziekte leiden. Een onwenselijke situatie voor werkgever en werknemer.

Heb je een arbeidsconflict en kom je er niet meer uit met je collega’s en/of werkgever dan kan arbeidsmediation je helpen bij het herstellen van je arbeidsrelatie.

Ook als het herstellen van je arbeidsrelatie niet meer mogelijk is, gaan we samen om tafel om voor alle partijen tot de beste oplossing te komen.

Door samen de verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van het conflict, werken we aan blijvende oplossingen die voor alle partijen acceptabel zijn

  Arbeidsmediation is effectief en voorkomt kostbare en langdurige procedures tussen werkgever en werknemer. Ook bij re-integratie na (langdurige) ziekte kun je een mediator inschakelen.

  Naast de opleiding tot gecertificeerd registermediator. Heb ik de volgende specialisaties gevolgd:

  • arbeidsmediation in het kader van re-integratie of herstel arbeidsrelatie
  • de ins en outs van een succesvolle exit-mediation

  Ik ben er voor particulieren, ondernemers en overheidsorganisaties die op zoek zijn naar creatieve oplossingen om conflicten te voorkomen zodat deze niet (verder) escaleren.

  Zakelijke mediation

  Meestal verloopt een zakelijke samenwerking prima. Maar soms kunnen fusies, meningsverschillen, botsende belangen of uiteenlopende ambities escaleren en eindigen in een conflict.

  Zit je in een zakelijk conflict en kom je er samen niet meer uit? Zijn alle partijen bereid om met elkaar te werken aan een duurzame en optimale oplossing?

  Mediation is een efficiënte manier om te voorkomen dat het verder escaleert en resulteert in een lange, kostbare gerechterlijke procedure.

  Als mediator houd ik rekening met de belangen van beide partijen en begeleid het gesprek. Door elkaar de ruimte te geven, naar elkaar te luisteren en op een positieve manier in gesprek te blijven, verbeteren we de onderlinge communicatie.

  Samen werken jullie aan een constructieve oplossing die voor iedereen acceptabel is. Mediation is bovendien goedkoper en sneller dan de gang naar de rechter.

  Mediation als participatie

  Mediation als werkvorm voor participatie

  Participatie is in veel werkvormen mogelijk wanneer je kijkt naar de nieuwe Omgevingswet. Als het gaat om plannen waar niet alle omwonenden en belanghebbenden het mee eens zijn is het goed om gezamenlijk te kijken naar een oplossing.

  Een mediator kan je hier bij helpen en het gesprek begeleiden om te bemiddelen bij conflictsituaties. Een mediator helpt bij het opstellen van afspraken waar iedereen zich in kan vinden en waarbij iedereen zich gehoord voelt.

  Door pre-mediation op tijd in te zetten, dus wanneer je verwacht dat er een conflict zou kunnen ontstaan, kun je voorkomen dat een situatie uit de hand loopt.

  (Legal) mediation, wat kost het?

  Een eerste oriënterend gesprek is GRATIS met een maximum van één uur.

  Het tarief bij mediation is € 180,- per uur (inclusief btw). Wanneer partijen een mediator inschakelen betalen zij de kosten gezamenlijk. In de meeste gevallen worden deze kosten gelijk verdeeld, maar de partijen kunnen onderling natuurlijk tot een andere oplossing komen. Zo worden de kosten van een arbeidsmediation in de praktijk vaak door de werkgever betaald.

  Gemiddeld duurt mediation tussen de 2 en 8 uur, verdeeld over een aantal gesprekken.

  Een mediationtraject kost dus meestal tussen de € 360,- en € 1.440,-. Voor het mediationtraject begint, maken we afspraken over de kosten en de verdeling daarvan. Ook wanneer mediation niet slaagt worden de kosten in rekening gebracht.

  Onthoud: “In de praktijk is het al snel goedkoper een conflict via mediation op te lossen dan via de rechter!”

  Simone Hornstra bemiddelaar jurist

  Wat anderen zeggen

  Legt op rustige en duidelijke taal uit wat er precies bedoelt wordt met termen die wij niet begrepen. Nam alle tijd en we hebben veel aan de bemiddeling gehad.

  ~ Jos & Ramona

  Simone is een goede arbeidsmediator. Ik heb met haar een co-mediation mogen doen. Simone weet de koe bij de hoorns te vatten en heeft empathisch vermogen. Zij weet gelijkwaardigheid aan tafel te creëren, wat bij een arbeidsmediation nog belangrijker is dan “normaal”.

  ~ Bernadette

  Open, eerlijk en betrouwbaar. Simone denkt graag met je mee, en geeft je advies waar je wat aan zou kunnen hebben.

  ~ Leonie

  Ben jij op zoek naar een (arbeids)mediaton in Friesland, Groningen, Drenthe of Overijssel?

  Persoonlijk contact

  Ik kom naar je toe op locatie of zoek een locatie bij jou in de buurt

  Ervaren en deskundig

  Zo ben ik gewaardeerd met een 9.3 op Trustoo.nl

  Mediator én jurist in één

  Ik ben een mediator met juridische kennis en ervaring.

  Heb jij hulp nodig of wil je met een gerust hart zaken doen?

  Laat je gegevens achter dan stuur ik je meer informatie over betrouwbare en betaalbare mediation.

  Gelijk een conflict aan mij voorleggen? Plan direct een videocall in (€45,- voor 30 minuten).